Grove horn

Grove Horn er en visegruppe med et bein på hver side av Kjølen – halvt svensk og halvt norsk. Gruppa spiller gamle tradisjonelle viser og repertoaret er like svensk som det er norsk. Det spenner over flere typer, som rallarviser, sjømannsviser, skillingsviser, lofferviser, drikkeviser, sigøynersanger med mer, og gruppa selv betegner det som rallarpop.

Gruppa er opptatt av historieformidling og bruker musikken til å skyve fram i lyset bestemte deler av vår kulturhistorie. Høsten 2010 startet de et samarbeid med folkeminnegransker og forfatter Thor Gotaas. Med utgangspunkt i Gotaas’ bok ”På loffen” har de laget et konsept som heter ”Lofferkveld”, der forfatteren kåserer om loffere i norsk tradisjon og Grove Horn støtter opp musikalsk med gamle lofferviser, rallarviser og lignende.

Medlemmene i Grove Horn har spilt sammen i flere års tid og er bestående av Trygve Ramnefjell (Fluberg, Norge), Christian Bjølseth (Oslo, Norge), Klas Anders Haglund (Arvika, Sverige) og Anders Olsson (Linköping, Sverige