on 9. aug

KL. 17.00

Flaggermusikk i Løvhaugfjøsen: Grove Horn

Billettpris: 150

Løvhaugfjøset er en helt unik arena. Et gammelt fjøs er pusset opp til et supert konsertlokale. Dette er festivalens akustiske intimscene. Navnet flaggermusikk kommer av at verdens nordligste flaggermuskoloni holder til her. 

Artistene denne gangen er det svensk- norske rallarbandet Grove Horn. 

Grove horn
KL. 21.00

Publiners på Moen Kulturlåve

Billettpris: 350

Moen Kulturlåve er bygdas nye storstue når det gjelder større konserter. Bonde Sverre Hågbo driver med ku på bakkeplan, og med kultur på loftet. Kalottspel har i flere år brukt denne flotte låven til å huse sine største artister. I år er det folkrockbandet Publiners som står på scenen. 

Publiners

to 10. aug

KL. 17.00

Grottekonsert med Kongero

Billettpris: 150

Grotta er festivalens magiske arena! Den var bygd under krigen, men har fått nytt liv som konsertlokale. Her er temperaturen fast på 4 grader, og akustikken er unik. Ta på gode klær og kom og opplev årets grottekonsert; den svenske vokalkvartetten Kongero. 

Kongero
KL. 20.00

101 hattar å sparke før eg døyr

Billettpris: 250

Rösten kvävs i klänningen.

Hennes ögon följer gladiatorn.

Och sedan står hon på arenan själv.

Är hon fri?

En guldram gastkramar tavlan."

                      -Tomas Tranströmer

 

Ei danseteaterframsyning som går på spaning etter ei kvinne sin relasjon til seg sjølv og omverda. Kven er ho? Elskerinne? Heks? Martyr? Moder? Krigar? Karrierejegar? Hallingdansar… Kor mange roller, kor mange ”hattar” må ho prøve, undersøkje, leva opp til, sparka ned, innan ho kan bli seg sjølv – eit menneskje som er langt meir enn alle hattar…

Medverkande:

Silje Onstad Hålien er den fyrste kvinna i Norge som dansar halling på elitenivå. Under sine 9 år som koreograf og dansar har ho vore sentral i utviklinga av det sceniske feltet innan folkedans. Ho har koreografert fem forestillingar gjennom sitt kompani Villniss, og i 2015 vart ho utnevnt til Årets Folkemusiker. 

Susanne Marko er dramatiker, dramaturg, regissør, forfattar og teaterkritiker frå Stockholm. Ho har skrive oppførte verk, bøker, filmar og TV-manus. 

Anders Löfberg er ein allsidig multiinstrumentalist og riksspelemann med røtane i den småländska folkemusikktradisjonen. Han er utdanna på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Anders er ein trendsetjande cellist, nyskapande komponist, tradisjonsbærar på fele og ein svært populær dansespelmann. Han er ein ettertrakta musiker på den nordiske folkemusikkscene og er kjend frå kritikerroste band som Nordic och Majorstuen.

 

Forestillinga er på Mellembygd Samfunnshus.  

Silje Onstad Hålien Anders Löfberg
KL. 21.30

Folkemusikkafé

Billettpris: gratis

Uhøytidlig arena for det trivlige samværet, buskspillet og noe godt i glasset eller koppen. En anledning til å la opplevelsen fra danseforestillingen synke inn, eller å varme kroppen før KulTur på Målselva. På Mellembygd Samfunnshus. 

KL. 23.00

KulTur på Målselva

Billettpris: 325

Sommerens vakreste eventyr! Opplev kultur og kunst fra en flåte nedover en av landets beste lakseelver. 

Oppmøte på Mellembygd kultur- og oppvekstsenter (Mellembygd Samfunnshus) kl. 23.00. Der hentes vi i busser som tar oss til flåtene nede på rundhaugøra. Etter landgang får vi litt varm mat og oe godt og drikke, før vi går opp igjen til skolen. Husk varme klær! 

fr 11. aug

KL. 10.00

Arctic Race of Norway: utekonsert med Folkband

Billettpris: gratis

Sykkelrittet Arctic Race of Norway avslutter etappen på Bardufoss denne dagen. Vi inviterer publikum til gratiskonsert med den eminente gjengen i Folkband. 

KL. 17.00

Flaggermusikk i Løvhaugfjøsen: Ragnhild Furebotten og Anders Löfberg

Billettpris: 150

Løvhaugfjøset er en helt unik arena. Et gammelt fjøs er pusset opp til et supert konsertlokale. Dette er festivalens akustiske intimscene. Navnet flaggermusikk kommer av at verdens nordligste flaggermuskoloni holder til her. 

Det blir et svensk / norsk samarbeid mellom Anders Löfberg (fele, cello) og Ragnhild Furebotten (fele)

NB! Konserten er flyttet. Ny tid: kl 17.00

Ragnhild Furebotten Anders Löfberg
KL. 19.30

Konsert med Triakel

Billettpris: 250

Fredagskonserten byr som vanlig på et møte med noen av nordens fineste artister. I år er det den svenske trioen Triakel som byr på viser av alle slag. En topp oppvarming til dansefest på Bondeheimen senere på kvelden. 

Triakel
KL. 21.30

Dansefest på Bondeheimen

Billettpris: 100

Tradisjonen tro er det dansefest på Bondeheimen fredagskvelden. Vi slår et slag for den gode, gamle bygdefesten. Det blir dugnadsspel til dans, pølser i kiosken og lågterskel på dansegulvet! 

Målselv Spelmannslag

lø 12. aug

KL. 13.00

Familiedag

Billettpris: gratis

For tredje år på rad inviterer vi til en gratis familiedag. Her blir det ulike aktiviteter ute og inne, pop up- konserter, grilling, buskspill og plattdans for hele familien! 

I år vil "Bygda Dansar", ett treårig danseprosjekt for unge, ha kick off! Prosjektet starter i Troms Fylke høsten 2017, og tjuvstarter her på Kalottspel. 

I forbindelse med opptrykk av Johan Nymo sitt notehefte "Spelmenn og spelmannsarv i Målselv" vil Målselv Spelmannslag holde en "releasekonsert" der de spiller slåtter fra heftet. Tid/sted: Kl. 14.30 i teltet.

KL. 13.30

Hentekonsert: Kalottsprell og Folkband

Billettpris: gratis

Vi er så heldige å ha en gjeng herlige og dyktige barn og unge på kurs under festivalen. Her får de vise seg frem på en scene under en uhøytidlig hentekonsert. 

KL. 15.00

Danse, sa fela!

Billettpris: gratis

Ei eventyrleg reise inn i huldrefolket sitt rike, med friske hallingspark og saftig felespel!

Ei lita jente blir sett på prøve når ho blir bergteken inn i fjellet. Kan fuglar, hestar og ormar hjelpe ho? Med kløkt, spenst og listige krumspring prøvar ho å fri seg frå sjølvaste bergakongen.

Ei familieforestilling av og med Silje Onstad Hålien og Nina Fjeldet

Silje Onstad Hålien Nina Fjeldet
KL. 19.00

Kalottspelkonserten

Billettpris: 250

Den tradisjonelle Kalottspekonserten er selve hjertet til festivalen. Her står lokale og nordiske, unge og gamle artister på scenen. Amatører og festivalartister deler scenen og lager en skikkelig festkonsert. Kveldens hovedartist er den finske duoen Mäsä Duo. 

Mäsä Duo
KL. 21.30

Kalottspelfesten!

Billettpris:

Den tradisjonelle kalottspelfesten går som vanlig av stabelen lørdagskvelden. Det er dugnadsspelling til dans, festlig stemning og frie tøyler.

Festen er inkludert i kalotspelkonsertbilletten.