Moenje

Mellembygd samfunnshus sø 7 mai / KL. 19.00 Billettpris: 200 kr

Moenje med bl.a Marja Mortensson og Hilde Fjerdingøy, spiller på Mellembygd samfunnshus søndag 7. mai

Moenje er et møte mellom norsk folkemusikk og sørsamisk joik. Bandets to frontkvinner er Marja Mortensson som har sin bakgrunn fra sør- og umesamisk joiketradisjon, og Hilde Fjerdingøy med bakgrunn fra tradisjonsmusikken på Helgeland i Nordland. Disse tradisjonene utgjør grunnstammen i gruppens musikalske uttrykk, samtidig som musikerne i Moenje komponerer slåtter og joiker som framføres side om side med det tradisjonelle materialet.

Moenje betyr klarvær. Musikken og arrangementene bærer i seg både det klare og enkle, men har også med seg en god porsjon gråvær og kompleksitet. Her får du møte musikk som skiller seg ut fra vi er vant til, man hører ikke ofte slik musikk på radio, for å si det enkelt. Moenje legger vekt på den røffe rytmikken og særegne tonaliteten som finnes i tradisjonsmaterialet, og her er det visse likhetstrekk mellom polsdanstradisjonen på Helgeland og joiken. Det kan oppleves som om man bygger på melodiske og rytmiske fraser som ikke nødvendigvis holder seg til en fast puls, noe som gir artige og spennende melodier.

 Moenje ble startet våren 2016 gjennom prosjektet Folk Sessions på Riksscenen i Oslo, i samarbeid med Folkemusikk Nord. Bandet spilte sin første konsert under Folkelarm i november. Nå er Moenje klar for å turnere i Nord-Norge i regi av Folkemusikk Nord. Først på Svalbard og i Troms i mai 2017, og så på Helgeland i oktober.

 «Gruppen Moenje ble til gjennom Riksscenens prosjekt Folk Sessions og hadde sin debut under Folkelarm 2016. Det ble en stor positiv opplevelse, og kanskje ett av de fineste møtene vi har vært fødselshjelpere til mellom norsk folkemusikk og samiske sangtradisjoner. Anbefales på det varmeste.»                 Helge Skansen, daglig leder på Riksscenen

 Moenje består av:

Marja Mortensson - joik

Hilde Fjerdingøy - torader

Jo Einar Jansen - feler

Fredrik Luhr Dietrichson - kontrabass

Øystein Aarnes Vik - trommer

Vi har åpen kafé fra klokken 17.30. Kom og få med deg en fantastisk konsert på Mellembygd samfunnshus.

Kjøp Billett