Tilbake til alle arrangementer

Våtmark og Senjaøl

“Våtmark og Senjaøl” er årets versjon av “Våtmark og Aquavitkurs” frå 2021. Både halsen og ørene må taes i bruk når vi får servert utidige låter fra Sverige akkompagnert av brune dråper frå Senja Håndbryggeri. Duoen Våtmark var på festivalprogrammet også i fjor, men halve duoen ble da nekta innreise til Norge pga smittevernsreglement. I år får vi sjansen på ny, og vi gleder oss til å oppleve 100 Våtmark! Senja Håndbryggeri er for oss synonymt med godt øl og godt håndverk. De vil, også i år, stå for årets KalottspelØl! Nå tar de også plass på scenen for å by publikum på en liten reise inn i deres produksjon og smaklige verden.

OM VÅTMARK
Med vakre melodier og grove tekster tar duoen Våtmark tak i den mest tabubelate tradisjonen i svensk folkemusikk, nemlig “snuskvisor och fulvisor”. Via herlige vokalharmonier, glimt i øyet og fengende akkompagnement byr Nina Grigorjeva (sang og fløyte) og Sandra Berggren (sang og fele) alla nysjerrige ører på et artig og spennende show med både gammelt og nytt materiale som er skrevet av, om, og/eller for kvinnor.

Sandra Berggren - riksspelman født og oppvokst i Västerbotten (Lycksele). Sandra er en ettertraktet musiker, og spiller/synger i bl.a. Leesik trio, Burman/Berggren m.fl.
www.sandraberggren.com

Nina Grigorjeva - multiinstrumentalist med bakgrunn som barokkmusiker. Nina har turnert flitigt i Sverige og Europa. I tillegg til Våtmark spiller Nina også i Eir, Duo Fabula m.fl.
www.ninamusiker.com

I 2021 ble Våtmark tildelt Musikverkets projektbidrag for å treffe andra tradisjonsbærere, blandt andre Brita Björs (Erotica project) og Emma Björling (Kongero). Sommeren 2022 slipper Våtmark en plate der disse samarbeidene er representert. Mer om våtmark finns på musikernes hjemmesider, Facebook og soundcloud.

OM SENJA HÅNDBRYGGERI

Senja Handbryggeri drives av Bjørn Stangnes og Rune Ludviksen. Vi hadde drevet med heimebrygging i flere år, mens tanken om å ta det et steg videre modna gradvis. I 2014  kom vi under vær med at skolekjøkkenet ved den nedlagte Øverbotn skole kunne høve som bryggelokale. En befaring bekrefta dette, og vi fikk i stand en leieavtale med Tranøy kommune. Etter utallige timer med pussing, maling og snekring kunne vi på seinhøsten 2014 installere bryggeanlegget vårt. Der ungene før kokte mat og elta deig, kan det no kjennes lukt av humle og malt!

Vi hadde de første årene et tradisjonelt bryggeanlegg bestående av varmvannstank, meskekjel, kokekjel og åpne gjæringstanker. Ei brygging gav ca 400 liter ferdig øl.

Vinteren 2019 fikk vi installert et større brygghus som vi fikk levert fra Oslo. Oppsettet er fortsatt det samme, og vi driver handbrygging i ordets rette forstand når vi står og rører i meskekaret en stor meskespade. Men vi har nå lukka gjæringstanker på 1000 liter, noe som har gitt oss større kapasitet og mer effektiv drift.

“Våtmark og Senjaøl” foregår to gonger på festivalen: fredag 12. august kl. 17.00 og lørdag 13. august kl. 16.00. Begge er i lavvoen utanfor Mellembygd Samfunnshus.
Aldersgrense 18 år.
Arrangementet er ikkje ein del av festivalpasset og krever eigen billett, kr. 350,-.

Tidligere arrangement: 12. august
Grenseland
Senere arrangement: 12. august
Torne Ros